Smrekovo banner izdelka

Popolnoma naravno smrekovo mazilo, vsebuje pravo smrekovo smolo v naravni mazilni osnovi. Pripravki iz smrekove smole se že vrsto let uporabljajo v tradicionalni ljudski medicini.

Komu koristi:

  • Športniki tako rekreativni kot profesinalci (tek, kolesarjenje, pohodništvo, boks, fitnes, tenis, ipd.)
  • Delavci/ke in gospodinje (delo, ki zajema fizične napore, stres, potenje, obremenitev nog, stopal, rok, ipd.)
  • Starejši (zaradi preobremenitev in aktivnosti v preteklosti, pa tudi zaradi neaktivnosti danes)
  • Otroci

Navodila za uporabo

Mazilo lahko uporabljamo za celo telo. Mazilo lahko na kožo nanesete do večkrat na dan v tankem sloju in ga rahlo vtrete v kožo. Priporočamo, da dele telesa pred nanosom mazila umijete s toplo vodo, saj je mazilo na čisti koži učinkovitejše. Za boljšo učinkovitost smrekovega mazila namazano mesto povijemo z povojem ali polivinilasto folijo.

Sestavine

Smrekovo mazilo je ročno izdelano iz smrekove smole, hladno stiskanim oljčnim oljem, palmovim oljem, čebeljim vosekom ter dodatno obogaten z naravnim eteričnim oljem evkalipta in dodanim vitaminom E. Mazilo ne vsebuje umetnih arom, barvil in parafina.

Smrekova smola

Smrekova smolaSmola je gosta zmes, ki vsebuje smolne kisline in eterična olja. Z njo se iglavci branijo pred raznoraznimi insekti. Ima močan protimikrobni učinek in zavira rast bakterij.

Smrekova smola vsebuje *limonen

Z njim se smreka brani pred insekti. Večji delež limonena je tako v smoli zaznati na področjih, kjer je bolj razmnožen lubadar. V redkih primerih so možne preobčutljivostne reakcije kože. Ko mazilo prenehate uporabljati vnetje takoj izgine.

Čebelji vosek

Cebelji vosekČebelji vosek izdelujejo medonosne čebele vrste Apis mellifera v voskovnih žlezah. Je belo-rumene do rumeno-rjave barve, kar je deloma odvisno od količine barvil, ki vanj pridejo iz cvetnega prahu, propolisa. ima prijeten vonj, ki spominja na med. Čebelji vosek nastaja v voskovnih žlezah, ki ležijo na trebušni strani čebel delavk. Skozi te odprtine se izloča poseben izloček, ki se na zraku strdi v drobne voščene ploščice. Da čebela izdela 1kg voska, mora zaužiti 8,4 kg medu. Čebelji vosek je v uporabi že več tisočletji. Že stari Grki so vosek uporabljali zaradi njegovih zdravilnih lastnosti; iz njega so delali obkladke in povoje. Čebelji vosek daje koži elastičnost, jo preskrbuje z vlago in ima hkrati antiseptični učinek, kar pomeni, da jo ščiti pred obolenji.

Olivno olje

Olivno olje na zliciNekateri verjamejo, da so oljke eno najstarejših dreves, ki so jih začeli pridelovati. Olivno olje je čarobna sestavina, izvrstna za prav vse, prehrano, kožo, roke in nohte ter lase. To je hvaljen proizvod poznan že iz antičnih časov. Vrednost oljke ni samo biblijski mit, ampak je dejansko odličen borec proti prezgodnjemu staranju saj vzdržuje elastičnost kože in krvnih žil.

Palmovo olje

Palmovo oljeRafinirano palmovo olje se pridobiva iz mezokarpa afriške oljne palme (lat. Elaeis guinnensis). Je rahlo rumene barve, kremasto in popolnoma brez vonja. Pridobiva se iz zrn palmovih sadežev (iz obnovljivih virov, brez uničevanja deževnega gozda). Po sestavi in delovanju je zelo podobno kokosovemu olju. Zelo pogosto se uporablja v kozmetiki, farmaciji ter pri izdelavi mil in sveč.

Vitamin E

Vitamin eTa antioksidant pomaga upočasniti staranje kožnih celic. Preprečuje oksidacijo celičnih sestavin, varuje celice pred okvarami in ohranja njihovo funkcionalno sposobnost. Najnovejše ugotovitve iz ameriških dermatoloških laboratorijev pa pričajo, da vitamin E blagodejno učinkuje tudi na nepravilno pigmentirane predele in pigmentne madeže (preprečuje pretirano akumulacijo pigmenta), predvsem tiste, ki nastanejo kot posledica hormonskih sprememb.

Naravno eterično olje Evkalipt

Drevo evkaliptaMed mnogimi vrstami evkalipta je v zdravilstvu najbolj uporabljen Eucalyptus globulus. Eterično olje evkalipta je eno bolj priljubljenih in poznanih eteričnih olj. Zaradi prijetnega, svežega vonja in pozitivnega učinka na počutje se veliko uporablja v kozmetiki in zdravilih.

INCI SESTAVINE/INGREDIENTS: OLEA EUROPAEA (OLIVE) FRUIT OIL, ELAEIS GUINEENSIS OIL, CERA ALBA, ABIES BALSAMEA RESIN, TOCOPHERYL, EUCALYPTUS GLOBULUS LEAF OIL*, LIMONENE**. (*naravna eterična olja, **naravni alergen, ki je prisoten v smrekovi smoli).